2012. szeptember 26., szerda

Őszi dekorációk- Fall decorations

A múlt heti ajtódíszek után, ahogy ígértem, most jönnek az őszi dekorációs ötletek.
Mostmár teljesen beleéltem magam az őszi hangulatba, el is mentem egy közeli parkba, de a levelek többsége még zöld, úgyhogy nem tudtam gyűjteni. De ami késik, nem múlik :)
Most viszont íme a dekorációs gyűjteményem:

Mindenféle termést, magot használhatunk az őszi dekorunk részeként, valamint bármilyen üveget, mécsestartót, gyertyatartót varázsolhatunk őszi hangulatúvá.
fall decor

fall decoration
candle decoration idea
acorn filled glasses
Szórjunk száraz faleveleket bármilyen üvegvázába, amink van és máris kész egy egyszerű de mutatós őszi dísz.
Ezeket a csuda cuki makkokat etsyn találtam, sokféle színben pompáznak, a belseje gyapjú filccel helyettesítve. Egyszerűen imádom.



etsy shop
A filc anyagokat ősszel is elővehetjük- csakúgy mint minden évszakban-, ügyeljünk az ízléses színösszeállításra.
felt girland
Ezek a falevél tálak is szuperek.
leaf bowl

Most pedig néhány őszi hangulatú asztal, egy kis inspirációnak. Na mindenkinek megjött már a hangulata az őszhöz?

2012. szeptember 21., péntek

R-E-U-S-E- őszi ötletek- fall ideas

Íme néhány őszi díszítés az újrahasznosítás jegyében.Láthatjátok  tehát, hogy nem kell sok pénz ahhoz, hogy őszi hangulatot teremtsünk.

Én szinte mindig tartok magamnál zacskót, hogy minél kevesebbet kelljen a következő vásárlásnál elhozni. Ennek ellenére azért gyűlik mindig egy adag. A barna papírzacskó újrahasznosítására ez egy tuti jó ötlet( ráadásul ugyan most ősz van,de el lehet készíteni minden évszakra a megfelelő változatot belőle). 
Leírás képekkel: diy fall decoration




 Nagyon szép és filléres megoldás: csak egy befőttes üveg és néhány szép falevél kell hozzá. Gyönyörű színek, amikor meggyújtjuk a mécsest benne.
 
leaves on bottle
Itt egy másik ötlet, őszi színeket válogassunk össze maradék anyagokból,szalagokból, majd készítsünk girlandot belőle
girland tutorial
Maradék fonalból is készíthetünk őszi dekorációt, méghozzá ilyen leveleket.
leaf mobile



Ez a régi könyvből készült tök is szuper. Az etsy shopban ahonnan ezt hoztam, találtok egyéb dekorációkat is újrahasznosított papírból.
etsy shop
Szóval aki nem szeretne vagy nem tud sokat költeni, vagy csupán érdekli a környezet megóvása, annak remélem adtam egy-két jó ötletet!

2012. szeptember 18., kedd

Kövek színesen- Painted stones

Gyereknek, felnőttnek egyaránt szuper elfoglaltság a kövek festése. Mindenkiből kihozza a kreatív énjét, jó móka, ráadásul örök emlék lehet belőle. Engedjük szabadjára gondolatainkat és hagyjuk, hogy a kezünk alkosson.
Íme néhány szupi kőfestés:

Elsőként pár egyszerű, fehér minta
Simple white painting
Nekem a kék szín nagy kedvencem, jól mutatnak az indás motívumok
blue painting
Sokféle állatot is festhetünk
animals

owl painted stones
fish stones

owl stones
A következő ötlet nekem különösen tetszik, fessünk szavakat a kövekre, amik pozitívan hatnak ránk, így, ahogy megannyi kő sorakozik a tálban, egy hatalmas adag pozitív gondolat. 
painted rocks
Most pedig jöjjön egy igazán vicces ötlet, imádnivalóak :)
painted rock people
Végül a non-figuratív ötletek
etsy shop



Aki kedvet kapott, az akár temperával is elkezdheti, lényeg, hogy lakkozzuk le a végén a tartós eredményért. Jó alkotást!

2012. szeptember 12., szerda

Őszi ajtódíszek- Wreaths for autumn



Én nagyon nem szeretem, amikor eljön a nyár vége, már előre kiborulok a téltől. Addig viszont van egy szép évszakunk: az ősz. Fantasztikus színek, termések, levelek. Eszembe jut a gesztenye gyűjtés gyerekkoromból, amikor állatokat készítettünk belőle, jó móka volt. Felnőttként is ki lehet használni az ősz szépségeit, íme néhány ötlet, inspiráció.

Szerintem az első, amivel a díszítést kezdjük, az az ajtódísz legyen, így megvan az alap hangulat.

Elsőként egy újrahasznosított papírból készült díszt mutatok, amit akár gyerekekkel is el lehet készíteni. Egyszerű, olcsó.
 


fall wreath from reused paper
A következő ismét egy leveles, szerintem még szebb ha lepréselt levelekből készítjük, de így is megteszi. Ez is az olcsó és egész egyszerűen elkészíthető díszek közé tartozik.
fall leaves wreath
Nekem ez a személyes kedvencem, gyönyörűen összeválogatott levelek, ötletes díszítéssel. Fogjunk néhány színben, formában, méretben összeillő levelet és arany festékkel mintázzuk ki őket, majd ragasszuk fel egy vékony koszorú alapra. 
fall leaves wreath with gold paint
Néhány koszorú termésekből:
wreath from etsy
nut wreath
Filc, anyag változatok:
fall wreath
felt wreath
Remélem mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet! A következő bejegyzésben őszi asztal, szoba dekorációkat mutatok.