2013. július 29., hétfő

Kagylós dekorációk- Decorations with shells

Tagadhatatlanul tombol a nyár, aki eljutott messzebb is és kagylókkal térhetett haza vakációjáról, annak biztos megfordul a fejében, hogyan is hasznosítsa őket, erre gyűjtöttem most ötleteket.

Emlékek szempontjából a legjobb a képkeret készítése, ebbe rögtön a nyaraláshoz tartozó képeket is bele tudjuk tenni. Ügyeljünk a megfelelő képkeret kiválasztására, fontos, hogy a stílusa menjen a kagylókhoz.

shell frame
shell frame
 Ezek a fogasok igazán különleges darabok lehetnek fürdőnkben. 

Különleges gyertyák, vagy asztali dísz is lehet belőlük.
shell candles

Sokféle ajtódíszt is látni kagylókból, ebből is hoztam párat. 

sea shell wreath
shell and burlap wreath
Nekem ez az utolsó különösen tetszik, maga a természetesség. 

Remélem kedvet kaptatok a kagylók felhasználásához, következő bejegyzésemben ötleteket adok kagylós ékszerek és egyéb kiegészítők készítéséhez.

2013. július 17., szerda

Cake pop díszítés- Cake pop making, decorating

Na hát és akkor ha jól lefagyasztottuk a kis golyókat, akkor jöhet a csokiba mártás, majd a díszítés aztán pedig még egy kis türelem, hogy megdermedjen a csoki. 



 Olvasszunk csokit( mert mi azt használtunk) és jöhet a csokiba forgatás. Ami annyira nem is egyszerű, ahogy én gondoltam, ügyeskedni kell, hogy mindenhova jusson, na és még egyenletesnek is kellene lennie....
 Itt kezdtük díszítgetni, amivel sietni kell, mert 1-2 perc alatt megdermed annyira, hogy utána már ne lehessen a díszítőcukrokat beleszórni.
Nekem ezek a kis pasztel szívecskék voltak a kedvenceim, de drága unokatesónk kb 20-féle díszítő eszközzel volt felszerelve, így nagyon színes, sokféle lett a paletta.. 



Ilyen szépséges krumplikák születtek, amiket hűtőbe tettünk, hogy dermedjenek. Másnapra lett igazán jó, amikor a csoki megkeményedett és ahogy ettem, ropogós volt. 


Nekem nagyon tetszik ez az édesség, mert egyrészt nagyon jó buli elkészíteni, enni viszont nem lehet nagy mennyiséget belőle, tehát kiadós.
Remélem kedvet kaptatok! Ha kérdés van, forduljatok bátran Picuki- hoz!

2013. július 16., kedd

Első cake pop készítés- Our first cake pops

Végre volt alkalmunk kipróbálni, milyen cake popot készíteni, már régóta figyelem a sokféle fantasztikus kreálmányt. Igaz, az enyémek mondjuk úgy, krumpli alakúak lettek, de nagyon élveztem készíteni őket.
Unokatesónkkal, vagyis Picukival ügyeskedtünk, a massza elkészítéséhez csak asszisztáltunk.
Túró, citromhéj, citrom leve

Porcukor hozzá, vagy nyírfacukor, külön felvertük a tejszínt, ez is mehet bele, majd jöhet a piskóta.
És itt elkezdtük összedolgozni a piskótával is. Folyamatosan tettük bele, amíg nem lett gyúrható állagú.

2 féle tésztát készítettünk, az egyik túrós citromos, a másik rumos csokis. Ugye már meg is kívántátok :))))))))

Ha készen van a massza, akkor kezdődhet a golyó gyártás. Na ez a rész erősen gyerekkoromat idézte, imádtam kókuszgolyót gyúrni :))))))
Lehetnek csak golyók, dehát a pálcikás az igazi, ehhez kell egy kevés csokit olvasztani és abba mártani a pálcika végét, majd beleszúrni(de nem teljesen átszúrni) a golyókba.

Ott figyelnek a baloldali tálcán a kétféle golyócskáim, külön az egyik családtag kérése, aki mindkét ízt egyszerre szerette volna élvezni :))))))






Amikor a golyók készen vannak, beraktuk a mélyhűtőbe egy kis időre, hogy jó kemények legyenek, könnyebben tudjuk a csokiba forgatni őket.
Mondanom se kell, nehéz volt kivárni ezt az időt....de érdemes volt.
A következő bejegyzés a csokimártásról és a díszítésről szól, figyeljétek a blogot!