2012. április 11., szerda

Filc virág variációk

Többször írtam már, mennyire jó filccel dogozni, könnyen kezelhető anyag, most bemutatok pár technikát,hogyan tudtok virágot készíteni belőle, amit felhasználhattok kitűzőtől kezdve hajcsaton át,  akár lakásdekorációhoz. A variációk száma végtelen, mindenki fantáziájára van bízva a színösszeállítás, attól függően, mire használja a virágot.

Első ránézésre ez a virág nagyon bonyolult, pedig inkább idő és munkaigényesnek mondanám.
Szükségünk van hozzá sok-sok filc anyagra, a virág alapja, egy nagy kerek filc korong, erre ragasztjuk a sok szirmot.

3 méretű szirmot kell vagdosnunk, ez elég aprólékos munka, majd mindegyik szirom alját összeragasztjuk, én ragasztópisztolyt szoktam használni.



 Praktikus, ha valami nehezéket teszünk rájuk, hogy a szirmok vége lapos legyen, ezt még akkor tegyük amikor a ragasztót, így képlékeny a forma még.




itt még több kép és praktikus tanács


A nagy filc korongunkra elkezdjük körbe ragasztgatni a szirmokat, ez jó ideig el fog tartani, csak türelmeseknek ajánlom!

Ha kitűzőnek használjuk, akkor a hátuljára közvetlenül rá is ragaszthatjuk a kitűző alapot. Ez a virág tetszés szerinti méretben elkészíthető, de azért nem ajánlatos kicsire csinálni, mert a kis apró szirmokat elég nehezen tudjuk kezelni.


Ha kisebb, vagy egyszerűbb virágokat szeretnénk, akkor itt a következő variáció: a képen látható módon, két méretű köröket vágunk, lehet 5 vagy 6 szirmos, majd felfűzzük őket cérnára és összehúzzuk, így kiadja a virág formát.
ötlet innen
Ha pedig jobban szeretünk ragasztani, akkor ezt a variációt is választhatjuk. Ez a fajta virág nem körökből, hanem szívekből van,de természetesen mindkettőt el tudjuk készíteni bármelyik formával. A plusz adalék még,hogy az elkészült virág közepén egy kis szívecske látható, ezt strasszkővel, gombbal is helyettesíthetjük.
részletes útmutató itt
Remélem kedvet kaptatok, én is gondolkodom, milyen dekorációt csináljak a lakásba, ha elkészül, mindenképpen megmutatom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése