2012. június 21., csütörtök

Gyümölccsel a meleg ellen

Személy szerint, ha nagyon meleg van, alig kívánok enni. Gondolom sokan egyetértetek velem, hogy a nehéz ételeket meg aztán végképp félre lehet tenni erre az időszakra, valamint a sütőt is elkerüljük amennyire lehet, amúgy is izzadunk eleget nem kell fokozni ha nem muszáj.

 Jöhetnek viszont a gyümölcsök, amiből főleg nyáron, szerencsére van választék. Frissek, ropogósak, könnyű emészteni, és sokféle finomság készülhet belőle akár percek alatt. Hűsít, frissít, nem beszélve arról, mennyi folyadékot pótolunk vele.


strawberry-lime 
 Akinek van otthon fagyi készítője, annak egy szuper recept jön, amihez szükségünk lesz eperre, lime levére, natúr yoghurtra, és aki igényli, cukorra vagy édesítőszerre. Az epret apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a lime levét, majd a yoghurtot- aki tesz bele cukrot, természetesen azt is- és jól elkeverjük. Ha valaki teljesen krémes állagot szeretne, akkor össze is turmixolhatja. Ha készen vagyunk, feltöltjük a fagyi készítőket és mehet a mélyhűtőbe. Ugye milyen gyors és isteni? 
strawberry-choc
A csoki és az eper....örök együttes. Ez a recept egyszerű, de mégis egy kicsit rendhagyó, mert nem a csokiba mártjuk az epret, hanem az eperbe csinálunk kanállal helyet, hogy beleönthessük a felolvasztott csokit. Ha ezzel megvagyunk, mehet a hűtőbe dermedni, és már haraphatjuk is az incsi-fincsi csokival töltött eprünket.

banana bites
Amennyiben esetleg nem vagyunk nagy eper rajongók-amit én nem tudok elképzelni :) ,de biztos van ilyen- akkor szuper egyszerű ötlet ez is: banánt vágjunk pár centis darabokra, tetejére kanalazzunk nutellát, majd jöhet valami másik gyümölcs, ahogy a képen a málna. Ez a párosítás azért jó,mert a málna savanykás és ellensúlyozza a nutella édes ízét, de tetszés szerint mást is használhatunk. Szuper ötlet, ha váratlan vendég jön, vagy ha gyerekekkel szeretnénk megszerettetni a gyümölcsöket.

fruit salad
Klasszikus a gyümölcs sali, ez a változat hidegen kikeverhető vanília pudinggal készült, és sok-sok gyümivel. Egyszerű, gyors. A banánnal viszont vigyázzunk, mindig csak közvetlenül evés előtt adjuk hozzá a salátánkhoz.

fruit skewer
Ez pedig az idei abszolút kedvencem, kerti partira, szülinapra, gyerekeknek, felnőtteknek fantasztikus ötlet a gyümölcs nyárs. Egyszerűen felszúrjuk az összevagdosott gyümidarabokat nyársra. Látványos tálalás, biztos siker.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése