2012. november 15., csütörtök

Madáretetők télre- Bird feeders

Télen a hidegben sokat segíthetünk a madaraknak, ha folyamatosan teszünk ki nekik finomságokat. Ez gyerekekkel is jó mulatság, anyum óvónő, én is sokat dolgoztam gyerekekkel, minden télen csináltunk valami jópofa madáretetőt és imádták figyelni a gyerekek a kismadarakat, amikor jöttek szemezgetni.

A legjobb móka ha magunk készítjük, de sokféle készen kapható madáretető van, ebből most kettőt mutatok azért, ami nagyon elnyerte a tetszésemet.
bird feeder

Egyik sem nevezhető klasszikusnak, nagyon kreatívak.

Na de ha magunk szeretnénk készíteni. Jöjjenek az öltetek.
bottle bird feeder
Ehhez az üveges változathoz kell egy kis barkácsolás, viszont hosszú ideig kitart a benne lévő mag mennyiség, valamint akár több évig is tudjuk használni ha egyszer elkészítettük.
Ezt Pinteresten találtam, sajnos forrás nem volt hozzá, viszont annyira jó ötlet, mindenképp meg szerettem volna mutatni. Vigyázzunk, lehetőleg ne tegyük ki közvetlen esőnek, hónak, mert hamar tönkremegy úgy, de teraszra, félig fedett helyre szuper.




A kedvenceim pedig, ezek a formára öntött magtömbök, mindkét linken van elkészítési útmutató. Csomó féle formát használhatunk, kinek melyik tetszik jobban és valami szép szalaggal felköthetjük. Jó móka gyerekekkel is az elkészítés, figyelhetik napról napra ahogy fogy a forma.
bird seed ornaments

star bird feeder
A másik, hasonló ötlethez tobozra van szükség, amire "ragadnak" a magok, így kényelmesen leeszegethetik róla a madarak a csemegét. Én annyit változtatnék rajta, hogy valami szép, széles szalaggal akasztanám fel.
pinecone birds feeder

Ez pedig, egy egész madár paradicsom, házikókkal, füzérrel. Igazi lakoma.
bird feeding
FONTOS: Ha elkezdjük etetni a madarakat, akkor tegyük ezt egész télen, mert megszokják, hogy nálunk találnak élelmet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése