2012. március 1., csütörtök

Csodaszép virág papírból-Paper flower tutorial

 Íme, el is érkezett a március, gondolom mindenki örül neki, indítsuk ehhez méltóan a hónapot csodaszép virágokkal.

Többen is kértétek így tavasz közeledtével a virág hajtogatást. A Hajtogassunk című bejegyzésemben vannak csodaszép virág gömbök, utánajártam hogyan tudjuk otthon is elkészíteni. Persze kell némi gyakorlás, de szerintem megéri.

Manapság nagyon elterjedtek a tutorial-ok, én is ezzel fogom most bemutatni ennek a csodaszép virágnak az elkészítési módját. A videó alatt zene megy, így nem kell hozzá nyelvtudás. 
Mindenképp olyan papírt használjunk, aminek mindkét oldala színes vagy mintás. Az egész gömbhöz 60 darab egyforma papír kell.

Ezen a videón láthatjátok hogyan készül 5 egyforma sziromból egy virág, majd pedig a virágok összeragasztásával hogyan alakul gömbbé. A videón kisméretű virágot készít a hölgy, ehhez lehet papírragaszót használni, mert megtartja, amikor a virágokat rakja össze, látszik, hogy gemkapcsokat tesz rá, amíg megszárad, ez is nagyon praktikus. 

Van még egy videóm, érdemes megnézni annak is, aki nem beszél angolul, mert nagy papírral dolgozik a készítő, nagyszerűen látszik minden lépés. 
Ő csak félgömböt készít, melyet használhatunk ablakra, vagy ajtódísznek.  Nagy méretben készíti, amihez már nem elég a papírragasztó, ahogy a videón is látszik, cellux, valamint tűzőgép tartja össze a megfelelő helyeken a virágokat.
Annak megfelelően milyen papírt használtok, más-más hatást érhettek el. Itt minden szirom más színű, gyönyörű pasztell színek, ha erősebb színeket használunk, akkor szivárvány hatása lesz.

Ezzel az erős piros színnel is más a hatása, ráadásul itt nem gömbbé, hanem csokorrá formázta a készítő.

Használhatunk díszítő elemeket hozzá, gombbal akár gyerekszülinapra is el tudom képzelni, strasszkővel és egy megfelelő papír választással pedig elegáns lesz. A szatén szalag is nagyon szép hozzá.


Ezek pedig az újrahasznosítós verziók, régi kotta, megsárgult könyvlapok, vagy csak a felesleges papírjaink. 


Most pedig egy-két plusz ötlet. Jól mutat csuklón is. A következő képen pedig jól látszik, hogy ha drótot szúrunk egy-egy virágba alulról, akkor tetszés szerint több-kevesebb virágból csokrot készíthetünk, vagy akár egy szálasra is hagyhatjuk. 


A fentiekből is látszik, hogy ez a fajta virág nagyon sokoldalúan használható, ezért is esett erre a választásom. Remélem hasznos ötleteket adtam, kellemes tavaszi hajtogatást mindenkinek!

1 megjegyzés:

  1. ez fantasztikus! most láttam először, de az origami a szívem csücske, biztos ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés