2012. március 25., vasárnap

Dekoráció szalagokból- Ribbon decoration

 Régóta tetszik ez a szalagokból készült dekoráció, annyira nem is nehéz az elkészítése, inkább sok türelem szükséges hozzá.

DIY pics here-képek az elkészítéshez innen
Készíthetjük cserépbe, fém kaspóba, de a fantáziánkra van bízva mit használhatunk még erre a célra. Ha cserepet használunk, decoupage technikával bevonhatjuk mintás csomagolópapírral, vagy szalvétával, de le is festhetjük. A lényeg, hogy illeszkedjen a szalagszínekkel.
 Szükség lesz sok-sok szalagra, lehet akár egyfajta, vagy 4-5 is, a színharmóniára figyeljünk, amúgy minden megengedett. A választott szalagjainkból vágjunk egyforma hosszúságú kis darabokat, majd gombostű segítségével egyenként fogjuk beleszurkálni a gömbünkbe, itt a virágkötők által használt gömb látható( nem tudom a nevét) de nekem például van otthon hungarocell gömböm, ami még talán jobb,mert kevésbé porlad.
 A gömböt fel kell szúrnunk egy fa rúdra, majd beleragasztani a cserép aljába, és kezdődhet a szurkálás. Szép sűrűn, hogy ne látszódjon ki alóla a gömb. Ez elég jó kis türelemjáték, de megéri(szerintem).
Íme néhány variáció az etsy-ről:
kép innen
Kétszínű változat, jól mutatnak a kis masnik is a száron.
kép innen
Dobozban, amit akár bevonhatunk otthon, itt tüll anyag darabok is vannak a szalagok között.
kép innen
Ez pedig már egy kicsit módosított ötlet, felakasztható gömbök.

Szerintem nagyon vidám dekorációkat lehet szalagból készíteni, remélem nektek is tetszik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése