2012. március 8., csütörtök

A mi napunk, hölgyeim- Women's day

Március 8. Nőnap- a mi napunk

Igen, ez csakis a mi napunk, amikor azt érezhetjük-jó esetben, remélem sokan vagyunk így vele- hogy törődnek velünk, megállnak a férfiak egy pillanatra és a mai rohanó világunkban figyelmet szentelnek nekünk.
 Meglepően sok a facebookon azon férfiak száma, akik szép virágcsokrokat kitéve kívánnak nekünk szép napot. Tudom, ez internet, de azért jó olvasni egymás után ezeket.


Egy kis érdekesség:  1908 óta ezen a napon a főszerep a hölgyeké. Magyarországon 1910 óta létezik nőnap. New Yorkban 1908-ban 40000 varrónő harcot indított jogaikért, hogy a nőkkel is emberségesen bánjanak. Ez a nap lett nőnappá nyilvánítva.
Minden kedves Nőnek a világon az egyik kedvenc virágommal, a tulipánnal  és Lousie L. Hay szavaival kívánok Boldog Nőnapot!
 
"Today is International Women's Day! Now is the time for women to break the barriers of self-limitation. You can be far more than you ever dreamed possible. Inside of you is a smart, powerful, dynamic, capable, self-confident, alive, alert, fabulous woman! Let her come out and play. The world is waiting for you." Louise L. Hay
"Ma van a Nemzetközi Nőnap! Itt az idő, hogy átlépjük a saját határainkat. Sokkal messzebb juthattok, mint azt valaha is álmodtátok. Ott van bennetek az okos, erős, dinamikus, bármire képes, életerős, óvatos, fantasztikus NŐ!Engedjétek ki és kezdjetek el igazán élni. A világ rátok vár."
Persze ez minden napotokra legyen igaz, 21-ik századi nők vagyunk, éljünk a lehetőségeinkkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése