2012. február 16., csütörtök

Hajtogassunk


Éppenséggel nem arra gondolok, amikor általános iskolában papírrepülőt hajtogat az ember, ami unaloműzésre van. A hajtogatást hívhatjuk akár művészetnek, elképesztő dolgok készülhetnek papírból, ráadásul újrahasznosíthatunk is. Bemutatok pár különlegességet amitől leesik az állatok, az biztos.





Gondoltál már arra, hogy hajtogatással készüljön a dekoráció egy esküvőre vagy egyéb alkalomra? Én nem. Mindaddig, amíg meg nem láttam ezeket:







http://www.etsy.com/shop/PoshStudios?ref=seller_info
















 Ki gondolta volna, hogy babacipőt, vagy muffint lehet hajtogatni papírból????


















Ez az ajtódísz pedig egyenesen gyönyörű, csak ne rakjuk ki esős időben...
 http://www.etsy.com/shop/MyBohemianSummer?ref=seller_info



 Az utolsó pedig egy igazi különlegesség- ha
eddig ezek nem voltak azok- látszólag hajtogatás, gyakorlatilag varrva vannak ezek a pillangók.

http://www.etsy.com/shop/SewSmashing?ref=seller_info


Személy szerint képtelen vagyok megjegyezni a sorrendet ahogy valamit meghajtogatnék, pedig élvezem ha kikerül valami izgalmas a kezeim közül. Használtam már párszor kézműves foglalkozásokon hajtogatást, ilyenkor egy vagy két fajtát begyakorolok, amit következő héten már nem tudok elkészíteni segítség nélkül. 


Ilyenkor jönnek jól az ilyen rajzok, amiket le szoktam tölteni, így könnyű egyszerű dolgokat megtanulni hajtogatni.














 Nem untatok senki az origami történetével, akit érdekel úgyis rákeres. Egy biztos, az origami világa végtelen. Hihetetlen formák születnek. Azt mondják a gyerekek könnyebben tudják elsajátítani a hajtogatás művészetét, mivel térérzékünk születéskor a legerősebb és minél idősebbek vagyunk, annál gyengébb, főleg ha nem fejlesztjük. Érdemes tehát gyerekekkel is minél előbb megszerettetni ezt a technikát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése